Reedel, 30. novembril korraldas Eesti Leivaliit koostöös Eesti Noorsootöö Keskusega infomessi Teeviit 2007 raames noorte pagarite ja kondiitrite kutsemeisterlikkuse võistlused.

Noorte kondiitrite hulgas hinnati parimateks Gerda Kranich ja Sille Lepind Tartu Kutsehariduskeskusest. Teiseks tuli Pärnumaa Kutsehariduskeskus, koosseisus Helina Treen ja Kristi Kasepalu ning kolmandaks Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool, mida esindasid Elis Viilup ja Mariliis Jaakson.

Neljanda koha sai Narva Kutseõppekeskus koos Maria Selenkova ja Veronika Lapinaga, viiendaks tuli Rakvere Kutsekeskkool (Mai-Ly Janson ja Sirli Aasna), kuuendaks Tallinna Teeninduskool (Irina Virolainen ja Natalja Tolpegina) ning seitsmendaks Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus (Anastasia Vorobjova ja Kristina Bogotorjova).

Pagarite võistluste võitjaks tuli Pärnu Kutsehariduskeskus tänu Jaanika Jaanistele jaEve Ristile. Teiseks tuli Narva Kutseõppekeskus – Oksana Bojarskaja ja Tatjana Grigorjeva ning kolmandaks Tartu Kutsehariduskeskus – Liis Rebane ja Jane Soodla. Neljanda koha saavutas messil Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool – Angela Varkel ja Irena Glibor ning viiendaks/kuuendaks Tallinna Teeninduskool – Deniss Tshernoivanenko ja Veiko Scevtshuk ja Rakvere Kutsekeskkool – Katrin Kongi ja Katrin Õun.

Noorte kondiitrite selle aasta võitluse teema oli ESIMENE ARMASTUS. Võistlustööks tuli valmistada kuni 2-kilogrammine tort, mille kõik kaunistused pidid olema söödavad ning tehtud kohapeal. Noored pagarid said ülesandeks valmistada magusaid palmiksaiu ning kodutööna tõid võistlusele küpsetise teemal MINU KOOL.

Võistlejad said auhinnaks diplomid ning nii tehnikat, raamatuid kui tarvilikke tööriistu.

GALERII

Žürii liikmed:

Kondiitrid
Janno Semidor – Pagaripoisid OÜ tootmisdirektor – tehnoloog
Ants Aedmaa – AS Balt – Hellin konsultant
Evi Randoja – AS Leipurin Tukku konsultant
Indrek Kivisalu presidendi kokk

Pagarid
Ene Seer – AS Euroleib tehnoloog
Lena Kotalainen – AS Pere Leib Tootmine – Aasta pagar 2007
Jelena Timofejenko – AS Kalev Grupp tootearendaja
Annika Albei – AS Fazer tootearendaja

Leivaliit tänab Eesti Noorsootöö Keskust hea koostöö eest.

Arnold Kimber
Leivaliidu tegevdirektor
Tel: 52 88 805

Tagasi