Neljapäeval, 29. mail toimus põllumajandusministeeriumis kõigile huvilistele teabepäev, kus anti ülevaade põllumajandusministeeriumi, Leivaliidu, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse võimalustest toetada väikeste pagaritööstuste loomist ja arengut. Oma kogemusi tutvustasid ka Taani ja Soome väikepagarite esindajad. Teabepäev toimus Eesti Leivaliidu ja põllumajandusministeeriumi eestvedamisel.
Põllumajandusministeeriumi asekantsleri Andres Oopkaubi sõnul on Leivaliidu idee teha väikestele pagaritööstustele suunatud infopäev väga tänuväärne. „Väikepagaritel on meie turul suurte kõrval oma nišš juba täiesti olemas,“ ütles Oopkaup. „Loodame, et meie infopäev valgustab avanenud võimalusi oma äri alustamiseks ja arendamiseks toetust saada,“ lisas ta.

Tasuta teabepäev toimus põllumajandusministeeriumi suures saalis kell 13:00 ning seda modereeris asekantsler Andres Oopkaup. Ministeeriumi põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna peaspetsialist Taavi Kand ja turu arendamise büroo juhataja Kadi Luuri rääkisid võimalustest taotleda toetust pagaritoodete tootmise edendamiseks Eesti maaelu arengukava ja turuarendustoetuse raames. Kaasaegseid hügieeninõudeid pagaritoodete tootmisel tutvustas toidu- ja veterinaarosakonna juhataja Hendrik Kuusk.

Täiendavaid võimalusi ettevõtjate abistamiseks tutvustasid Kairi Sulsenberg EASist ja Andres Toomet Maaelu Edendamise Sihtasutusest. Leivaliidu juhatuse liige, Leivaliidu tegevjuht Arnold Kimber rääkis Leivaliidu võimalustest väikepagarite abistamisel. Taani ja Soome kogemusi väikeste pagaritöökodade arendamisel vahendasid AS GuldBageren ning Perheleipurit OY.

Lisainfo:

Arnold Kimber
Leivaliidu tegevjuht
Telefon: 52 88 805
E-post: leivaliit@neti.ee

Marje Mäger
Põllumajandusministeerium
Telefon: 6256217
E-post marje.mager@agri.ee

Tagasi