8. septembril toimus Läti toidumessi “Riga Food 2010” raames Baltimaade kondiitrivõistlus, kus osales kokku seitse võistkonda Eestist, Lätis ja Leedust. Läti ja Leedu olid kumbki esindatud kolme võistkonnaga ning Eestit esindas OÜ Pagaripoisid.

Võistluse teemaks oli sel aastal “Muusika minu elus” ning osalejatel tuli valmistada karamellist või martsipanist muusikariistu. Võistkonnad valmistasid lüüra, harfi, akordioni, saksofoni jpm. Eesti võistkonna võistlustööks oli “Estonia” tiibklaveriga kaunistatud tort.

Kõrgetasemelise võistluse tulemusi hindas rahvusvaheline Zhürii, kelle hinnangul osutus parimaks Läti võistkond. Teiseks tulid leedukad ning kolmandaks Läti teine võistkond. Eesti võistlejaid Heidi Saati ja Piret Paulust tunnustati aukirjaga.

Konkursi korraldajaks oli firma Gemoss (Läti). Peasponsoriks oli kooretootja Pritchitts Foods (Inglismaa) ning läbi aitasid viia Pure Foods ( Läti), Läti kokkade klubi, Toikako Kaubandus OÜ ( Eesti), Panemunas Egle ( Leedu).

 

 

 

Eesti osales Baltimaade kondiitrivõistlustel teist korda. Kaks aastat tagasi võitis AS Frens esindaja Kristi Veldmann teise koha.

Fotol: eestlaste võistlustöö, fotograaf Ivo Lukk

Pildigalerii

Tagasi