Heeringa-leivasalat

28. november 2011

Neljale

Kerge salat, milles marineeritud kurk, soolane heeringas ja kergelt hapukas õun üksteist meeldivalt täiendavad. Maitseid tasakaalustavad muna ja majoneesikastme mahedus. Röstitud leivakuubikud muudavad salati toitvamaks, seetõttu sobib roog väga hästi kergeks eineks.

  • 6 leivaviilu
  • 100 g heeringafileed
  • 2 keskmise suurusega õuna
  • 3 marineeritud kurki
  • 1 pott meelepärast rohelist salatit
  • 4 keedetud muna
  • 2 dl majoneesi
  • 1 dl hapukoort
  • 2 sl hakitud tilli
  • pipart

Lõika leib 1 cm suurusteks kuubikuteks ning rösti ahjus krõbedaks. Lihtsam on kasutada vormileiba. Lõika heeringafileed, õun ja kurk suupärasteks kangideks, muna sektoriteks. Rebi salat serveerimiskaussi, lisa muud komponendid ja sega kergelt läbi. Kastme valmistamiseks sega omavahel majonees, hapukoor ja hakitud till, maitsesta värskelt jahvatatud pipraga. Nirista kaste salatile, serveeri kohe.