Krõbedad leivalaastud dipikastmega

28. november 2011

Neljale

Krõbedad leivalaastud on kartulikrõpsudest tervislikumad ning meeldivad nii lastele kui ka täiskasvanutele. Leivalaastud on sobiv suupiste õlle kõrvale, sest lihaleivas sisalduv suitsupeekon annab ahjus küpsedes krõpsudele veelgi
parema maitse.

  • 1 lihaleib (Saare Leib)
  • 2 dl hapukoort
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,25 tl valget pipart
  • 0,25 tl soola
  • 1 sl hakitud murulauku

Lõika leib pikuti diagonaalis pooleks. Seejärel lõika kummastki poolest võimalikult õhukesed kolmnurksed viilud, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures kuni 10 minutit. Jälgi, et leib ei muutuks liiga tumedaks. See võib kiiresti juhtuda, sest viilud on väga õhukesed. Dipikastme valmistamiseks sega hapukoore hulka purustatud küüslauguküüs, murulauk, sool ja pipar. Serveeri leivalaastud koos kastmega.