Leivamuffinid

28. november 2011

Neljale

Mõnusalt soolased muffinid maitsevad hästi suurtele ja väikestele. Küpsetised valmivad kiiresti ning sobivad nii hommikusöögiks kui ka muuks kergeks eineks. Täidisesse võid maitse järgi lisada hakitud paprikat ja kirsstomateid.

  • 8 viilu vormileiba (Pärnu)
  • 100 g sinki
  • 1 dl hakitud rohelist sibulat
  • 4 muna
  • 4 sl piima
  • 100g riivjuustu
  • soola
  • pipart

Rulli leivaviilud tainarulliga õhemaks ja suuremaks. Aseta leib võiga määritud muffinivormi nii, et tekiksid pesad. Klopi munad piimaga lahti, lisa roheline sibul ja hakitud sink ning maitsesta soola ja pipraga. Vala segu leivapesadesse. Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Riputa peale riivitud juust ja küpseta veel 2–3 minutit, kuni juust on kuldpruun. Serveeri soovi korral koos värske salatiga.