Peenleiva-bruscheta

28. november 2011

Neljale

See on klassikaline itaaliapärane eelroog kodumaises kuues. Röstitud peenleib on kergem ja õrnema tekstuuriga kui rukkileib ning sobib seetõttu eriti hästi bruschetta valmistamiseks. Kellele peenleib ei maitse, võib kasutada tavalist kroovleiba.

  • 8 viilu peenleiba
  • 2 keskmise suurusega tomatit
  • 2 küüslauguküünt
  • 10 basiilikulehte
  • 1 sl oliiviõli
  • 1 sl palsamiäädikat
  • soola
  • pipart
  • Parmesani juustu

Lõika tomat kuubikuteks, lisa üks purustatud küüslauguküüs ja hakitud basiilikulehed. Sega oliiviõli palsamiäädikaga ning maitsesta pipra ja soolaga. Rösti leivaviilud rösteris või praeahjus ning hõõru pealt küüslauguküünega. Tõsta tomatisegu leibadele ning riivi peale meelepärane kogus Parmesani juustu.