Pidulik leivaterriin

28. november 2011

Kuuele

Must leib maitseb hästi koos külmsuitsutatud punase kalaga. See pidulik ja maitsev roog on ehteks igale peolauale. Paku juurde värsket salatit või palsamiäädikaga maitsestatud tomateid.

  • 1 must vormileib (Fazer)
  • 200 g külmsuitsu forelli või lõhet
  • 200 g toorjuustu (eriti hea on krevettidega
  • toorjuust)
  • 1 dl vahukoort
  • 2–3 želatiinilehte või 3 g želatiini
  • 3–4 sl piima

Vooderda piklik vorm toidukilega nii, et samast kilest jätkuks ka vormi katmiseks. Lõika leivaviiludelt ära õhuke koorik ning vooderda vorm võimalikult tihkelt leivaga. Vajadusel niisuta leiba veidi veega, et seda oleks parem rulli keerata. Kata leib kalaga. Jäta mõni viil kala täidise hulka lisamiseks ja selle katmiseks. Täidise valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust kergelt ja lisa peeneks hakitud kala. Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega toorjuustu hulka. Leota želatiinilehti külmas vees ja lahusta seejärel kuumas piimas. Lisa piim peene nirena toorjuustusegule. Vala täidis leiva ja kalaga vooderdatud vormi, kata pealt kalaga ja keera rull toidukile abil korralikult kinni. Ole ettevaatlik, et täidis välja ei valguks. Tõsta roog külmkappi vähemalt 4–5 tunniks tarretuma. Serveerimisel lõika terriin viiludeks ja kaunista meelepärasel viisil.