Kihiline šokolaadikook

29. november 2011

32 tükki

Paljude lemmiku kihilise šokolaadikoogi võib edukalt valmistada ka mustast leivast. Mahlaka koogi saamiseks tuleks lisaks moosile määrida kihtide vahele ka veidi kreemi, selleks sobib hästi vanillsuhkruga maitsestatud hapukoor.

  • 16 viilu musta vormileiba (Fazer)
  • 2 dl hapukoort
  • 1 sl suhkrut
  • 0,5 tl vanillsuhkrut
  • 1,5 dl mustasõstrakeedist
  • 100 g tumedat šokolaadi (Fazer Block)
  • 1 dl vahukoort

Sega hapukoor suhkru ja vanillsuhkruga. Eemalda leivalt õhuke koorik. Määri alumine leivaviil kreemiga ja järgmine moosiga ning aseta moosi ja kreemiga määritud pooled vastakuti. Toimi järgmiste kihtidega samamoodi. Neljas kiht jäta pealt katmata. Aseta leivakoogid pooleks tunniks jahedasse vajutuse alla. Sulata šokolaad veevannis ja lisa aegamisi segades vahukoor. Määri glasuur koogikestele ning lase jahedas seista vähemalt tund aega. Lõika iga koogike pooleks ja kumbki pool omakorda neljaks – saad 32 tükki imehead maiust kohvi või musta tee kõrvale.