Leiva-kohupiimatort

29. november 2011

12 tükki

Pidulik kohupiimatort on kerge ja tervislik ning sobib ka figuurisõbra lauale.
Põhi:

  • 200 g riivitud musta rukkileiba
  • 0,5 dl suhkrut
  • 90 g võid
  • 0,25 dl vett

Täidis:

  • 800 g kohupiimapastat
  • 3 dl vahukoort
  • 2,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • poole sidruni mahl
  • 1 dl kuuma piima
  • 10 lehte želatiini (või 20 g)

Kaunistus:

  • valget šokolaadi
  • värskeid marju
  • sidrunikoort

Sega riivitud leib suhkru ja sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa pisut vett, et saaksid tihkema taina. Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Suru leivasegu vormi põhja. Leota želatiinilehti külmas vees viis minutit ja lahusta seejärel kuumas piimas. Sega kohupiim suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa vahustatud koor ja sidrunimahl ning seejärel želatiinisegu. Vala täidis vormi. Lase koogil külmkapis tarretuda vähemalt kaheksa tundi. Kaunistuseks riivi peale valget šokolaadi ja sidrunikoort ning lisa värskeid marju.