Leivakreem

29. november 2011

Neljale

See hõrk ja õhuline magustoit meenutab mannavahtu. Toidu valmistamiseks võid peale õunamahla kasutada ka muud hapukat mahla või rabarbereid.

  • 5–6 viilu tahket rukkileiba
  • 1 l õunamahla (mitte väga haput)
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,75 dl mannat
  • 0,5 sidruni mahl ja koor
  • 4 sl rosinaid
  • 4 sl hapukat keedist

Suru leiges mahlas leotatud leib läbi sõela potti ja lisa mahl. Lase segul keema tõusta ning samal ajal segades sõrista hulka manna ja suhkur. Keeda tasasel tulel 6–7 minutit. Lisa keedis, rosinad, sidrunimahl ja -koor ning lase uuesti keema tõusta. Vahusta segu ning lase seejärel jahtuda. Serveeri külmalt piimaga.