Leivaküpsised

29. november 2011

20–25 tükki

Leivaga beseeküpsised on meeldivalt hapukad sobivad hästi tee või kohvi kõrvale. Parima tulemuse saad, kui kasutad küpsistes hästi tahket riivleiba. Selleks lase riivitud leival toatemperatuuril päev otsa kuivas kohas seista või kuivata seda ahjus madalal kuumusel. Enne küpsetama asumist lase leivapurul täiesti jahtuda.

  • 4 munavalget
  • 2 dl suhkrut
  • 150 g riivitud tahket leiba
  • noaotsatäis sidrunhapet

Löö munavalge kergelt vahtu. Lisa suhkur ning jätka vahustamist, kuni saad tugeva ja läikiva vahu. Sega sidrunhape riivleivaga ning lisa õrnalt segades munavahule. Tõsta lusikaga meelepärase suurusega pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 160 kraadises ahjus 30 minutit. Lase küpsistel enne serveerimist restil jahtuda.