Leivaomlet

29. november 2011

Neljale

Leivaomlett on tõhus kehakinnitus kiirel ajal, kui külmkapist eriti midagi võtta pole ja leibki on juba kõvavõitu. Siis tasub kõik olemasolev ühte patta panna ja kokku saab meeldivalt maitsva kõhutäie. Omletile võid soovi järgi lisada küüslauku, tillit ja ürte.

  • 6 viinerit või samas koguses sinki või vorsti
  • 4 viilu rukkileiba
  • 1 sibul
  • 4 muna
  • 0,5 dl piima
  • 5 kirsstomatit
  • rohelist sibulat
  • basiilikulehti
  • pipart
  • soola
  • praadimiseks õli

Haki viinerid või muud lihatooted ja leib kuubikutes ning peenesta sibul. Klopi munad piimaga lahti. Prae lihatooted pannil koos sibulaga läbi ja lisa leivakuubikud. Tõsta kuumuskindlasse vormi ja vala munaseguga üle. Laota peale pooleks lõigatud tomatid ja maitseroheline. Jahvata peale veidi pipart ja soola ning tõsta vorm ahju. Küpseta 210kraadises ahjus 15 minutit, kuni roog on meeldivalt kuldpruun. Serveeri koos värske salatiga või naudi niisama.