Leivapitsa

29. november 2011

Neljale

Leivapitsa valmib kiiresti, sest ei ole vaja vaeva näha taina tegemisega. Mozzarella’ga küpsetis on mõnusalt mahlane, kuid võid kõiki pitsakattekomponente oma maitse järgi valida. Head katsetamist!

  • 1 suur viilutamata vormileib
  • 1 dl tomatikastet
  • 150 g riivjuustu
  • 100 g sinki
  • 2 suurt tomatit
  • 1 pall mozzarella’t
  • soola
  • pipart
  • 1 sl pitsamaitseainet või pune-, salvei- ja
  • basiilikusegu

Lõika leib pikuti viiludeks ja aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata tomatikastme, riivjuustu ning õhukesteks ribadeks lõigatud singiga. Viiluta tomatid ja mozzarella. Lao tomati- ja juustuviilud vaheldumisi leivale ning jahvata peale veidi soola ja pipart. Puista üle meelepäraste maitseainete ja ürtidega ning küpseta 220 kraadises ahjus 8–10 minutit, kuni juust omandab ilusa kuldpruuni värvuse.