Leivatiramisu

29. november 2011

Neljale

Seda Itaalia magusrooga saab imehästi valmistada tumedast puuviljaleivast. Mõnusad puuviljaning pähklitükid muudavad toidu maitsvamaks.
Põhi:

  • 600 g puuviljaleiba

Täidis:

  • 340 g maitsestamata toorjuustu (Tere)
  • 3 dl vahukoort
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 sl Amaretto likööri
  • 2 munakollast

Kreem:

  • 3 dl kanget kohvi
  • 1 dl Amaretto likööri
  • 2 sl suhkrut
  • kaunistamiseks kakaopulbrit

Lõika puuviljaleib esmalt viiludeks ning seejärel kangideks. Kreemi valmistamiseks sega toasoe maitsestamata toorjuust munakollaste, vanillsuhkru ja 1,5 dl suhkruga. Vahusta koor ja lisa 1 sl Amaretto likööri. Sega jahtunud kohvi hulka 1 dl likööri ning 2 sl suhkrut. Lao kohvis niisutatud leivakangid vormi põhja ning kata kreemiga. Lao peale uus kiht leiba ja kata see kreemiga, jätka seni, kuni leiba ja kreemi jätkub. Kata pealt kreemiga. Lase külmkapis seista vähemalt kaheksa tundi, soovitavalt üle öö. Enne serveerimist raputa peale kakaopulbrit.