Rukkiburger

29. november 2011

Neljale

See on toitev roog, mis on tunduvalt tervislikum kui saiast valmistatud burger. Veel tervislikuma eine saad, kui kasutad täisterarukkipalasid, kus on enam kiudaineid. Burgeri kõrvale võid pakkuda toorest sibulat, marineeritud jalapenot või muid vürtsikaid lisandeid.

  • 4 rukkipala
  • 400 g veisehakkliha
  • 2 keskmise suurusega sibulat või
  • 1 suurem sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 0,25 tl pipart
  • noaotsatäis kuivatatud tšillit
  • 0,5 tl soola
  • 1 suur tomat
  • 2–3 marineeritud kurki
  • lehtsalatit
  • 1 dl majoneesi

Haki sibul ja küüslauk peeneks ning sega hakklihaga. Maitsesta soola, pipra ja t illiga. Vormi piklikud kotletid ning prae need pannil sööjate soovi järgi kas läbini küpseks või jäta seest roosaks. Määri rukkipaladele majonees, kata leib salatilehega, lao peale küpsetatud liha, tomativiilud ja kurk ning kata leivaviiluga. Serveeri kohe. Võid ka kõik komponendid eraldi serveerida ning igaüks meisterdab endale ise meelepärase burgeri, nii muutub eine tunduvalt lõbusamaks.