8.–9. märtsil toimus esmakordselt kutsehariduse suursündmus Noor Meister 2013,  mis koondas kaheks päevaks Tallinnasse Eesti Näituste messikeskusesse kogu kutsehariduse.

„Eesti kutsehariduse areng on olnud kiire ja tulemuslik. Meie kutseõppureid ja ametikoole võib ja saab uhkusega võrrelda Euroopa primatega,“ ütles SA Innove juhatuse liige Tõnis Arvisto, lisades, et Noorel Meistril osalesid Eesti parimad kutseõppurid, kes jäädvustasid suursündmuse ajalukku ja kinnitasid, et kutseharidusest väljuvad heade oskustega oma ala spetsialistid.

Pagarite ja kondiitrite arvestuses võistlesid kokku 8 erineva kutseõppeasutuse noored. Tänu eelmisel aastal Taitaja2012 võistlusel sõlmitud kontaktidele oli meie aladel žürii liikmeks  WorldSkills ja EuroSkills kogemusega hindaja, koolitaja ja õpetaja Eila Kiilamaa Jyväskylä koolituskeskusest.

NOOR KONDIITER 2013

1. Anastassia Bugajeva (Pärnumaa KHK)

2. Alina Korneitšuk (Narva KÕK)

3. Anni Peebo (TEKO)

NOOR PAGAR 2013

1. Valentin Remmelgas (Ida-Virumaa KHK)

2. Natalja Vangonen (Narva KÕK)

3. Grete Ennuk (Rakvere AK)

Innove poolt poolt olid võitjatele välja pandud medalid ja võidukarikas, Eesti Leivaliidu poolt olid lisaks esemelised auhinnad esikolmikule.

Noor Meister 2013 toimus eraldiseisva kutsehariduse suursündmusena esmakordselt. Üleriigilistel kutsevõistlustel võtsid mõõtu 300 kutseõppurit 21 võistlusalal.

Kõik tulemused: http://noormeister.ee/wp-content/uploads/2013/03/TULEMUSI.pdf

 

 

Tagasi