5. kuni 11. oktoobrini toimub Eesti Leivaliidu iga-aastane rukkileivakampaania „Leivanädal 2020“, mis tõstab tähelepanu keskpunkti aastasadu eestlase toidulauda ehtinud rukkijahust leiva. Nädala jooksul toimuvate ürituste ja kampaaniatega juhitakse kõikide tähelepanu tervislikule ja kasulikule leivale – asendamatule igapäevatoidule laste, noorte ja täiskasvanute menüüs. Järjekorras juba 22.
Leivanädalat peetakse oktoobri alguses ja see lõpeb traditsiooniliselt lõikuspühaga. Sellel aastal peetakse Leivanädalat 8-14.oktoobril juba kahekümnendat korda. Leivanädal algab 8.oktoobril Põllumajandusmuuseumis raamatu “Tööstuslikust leivatootmisest Eestis” esitlusega, üle Eesti toimuvad leivateemalised tegevused koolides ja lasteaedades.
Töövihik “Lõbus leivaraamat” on mõeldud koolieelikute mõnusaks ajaviiteks. Vihiku eesmärk on väärtustada Eesti leiba, selgitada selle tervislikkust, pakkuda põnevaid fakte leiva kohta ja suunata selle kaudu lapsi tervislikumalt toituma. Koostaja eeldab, et lapsed on koolieelse lasteasutuse õppekavaga jõudnud üsna lõpusirgele.
Eesti Leivaliit kui pagaritele ja kondiitritele kutset andev organ viib järjekordsed pagarite ja kondiitrite kutseeksamid läbi 24.03.2016 Tartu Kutsehariduskeskuses. Kutseeksamil osalemiseks tuleb kutsekomisjonile esitada Kutse andmise korras loetletud dokumendid. Dokumendid saata eha.martma@teeninduskool.ee hiljemalt 15.03.
On alanud regitreerimine Tallinna Toidumessi raames toimuvatele Aasta pagar 2015 ja Aasta kondiiter 2015 võistlustele. Ootame rohkearvulist osavõttu. Võistluse teemadeks on seekord Rukkiaasta 2015 ja Muusika-aasta 2015. Lisainfot saab korraldustoimkonna esimehelt Eha Martmalt, e-post: eha.martma@teeninduskool.
NB! Registreerimistähtaega pikendatud kuni 30.09.2013 Eesti leivaliit korraldab juba 18 korda pagarite ja kondiitrite mõõduvõtmisi. Sellel aastal toimuvad võistlused Tallinna Toidumessi raames 30-31. oktoobril. Uuendusena võistlevad pagarid kaheliikmelises võistkonnas. Pagarid peavad kohapeal valmistama restorani buffet lauale kolm erineva täidise ja koostisega kuklit ja saiakest.
Eesti Pagarite ja Kondiitrite meistrivüistlused toimuvad Tallinna Toidumessi raames 2-3 november. Samas toimuvad ka noorte pagarite ja kondiitrite võistlused.
Juba XIV korda korraldab Eesti Leivaliit 3-9 oktoober 2011 ülevabariigilise Leivanädala. Leivanädalal korraldame erinevaid üritusi üle vabariigi, millede eesmärk on üks: “LEIBA EI ASENDA”. Leivanädala taustaks on sellel aastal ka üleriigiline meediakampaania. Lisainfot saab leivaliit@leivaliit.
LEIVAREKLAAMI KONKURSS UUS! TULEMUSTEST LOE SIIT Üks olulisemaid toiduaineid on eestlaste jaoks läbi aegade olnud rukkileib. Vanasõna austa leiba, leib on vanem kui meie viitab rukkileiva erilisele tähendusele Eestis. Leiba peeti pühaks, temaga käidi ümber lugupidavalt.
Eesti Leivaliit on juba aastaid kavandanud koolipiima kõrvale tuua õpilaste lõunalauale ka tervisliku ja maitsva koolileiva. Koolileiva projekt jätkub kooliaastal 2010/2011 juba neljandat hooaega. Jätku leiba! KOOLILEIVA STATUUT Kinnitatud Leivaliidu juhatuse otsusega 3. septembril 2007.a.
4.-10. oktoobrini 2010 tähistatakse juba kolmeteistkümnendat üleriigilist Leivanädalat “Rukkileib meie laual”. Leivanädala raames toimuvad üritused üle kogu Eesti ning paljud neist on suunatud koolilastele ja noortele. Kõigil on võimalus käia tehastes rukkileiva küpsetamist vaatamas ja leivameistrid käivad ise koolides oma tööst rääkimas.