Uudised

Eesti Leivaliit valis uue juhatuse

18. aprill 2016

Eesti Leivaliit valis 14. aprillil korralisel koosolekul uue juhatuse järgnevaks kaheks aastaks. President– Uno Kaldmäe, AS Lõuna Pagarid juhataja Liikmed– Mai Linnas, Eesti Leivatööstus OÜ juhataja Eha Martma, Tallinna Teeninduskool juhtiv õpetaja Meelis Pärn, Pagaripoisid OÜ juhataja Aivar Tamm, Hagar AS juhataja Palju õnne presidendile ja uuele juhatusele.

Videokonkurss “Leib lauale” tulemused

7. aprill 2016

Kokku laekus 6 tööd. Võitjaks valiti Peetri Lasteaed-Põhikooli video “Leib Lauale”, mille valmistasid Patrick Andre Kuiva  ja Martin Raimond Parts, juhendajaks Signe Reidla.

Joonistuskonkurssi “Leib lauale” kokkuvõte

31. märts 2016

Joonistuskonkurssile laekus kokku 97 tööd erinevates tehnikates. Suur suur AITÄH kõikidele osalejatele! Kahjuks mõned tööd ei läinud arvesse, kuna ei olnud täidetud etteantud tingimusi. Kõige rohkem eksiti  võistlustöö formaadiga, milleks oli ette antud A3.

Kutseeksamid 2016 Tartu Kutsehariduskeskuses

24. märts 2016

Eesti Leivaliit kui pagaritele ja kondiitritele kutset andev organ viib järjekordsed pagarite  ja kondiitrite  kutseeksamid läbi 24.03.2016 Tartu Kutsehariduskeskuses. Kutseeksamil osalemiseks tuleb kutsekomisjonile esitada Kutse andmise korras loetletud dokumendid.  Dokumendid saata eha.martma@teeninduskool.ee  hiljemalt 15.03.

Joonistuskonkurss “Leib lauale!

5. oktoober 2015

Plakati joonistusvõistlus „Leib lauale“ Võistlus algab 1. November 2015 ning lõppeb 31. Jaanuar 2016 Osalejad: 1-4 klass Teema: „Leib lauale“ Eesmärk: Eesmärgiks on kasvatada rukkileiva ja pagaritoodete tarbimist, meenutada leiva olulisust, tervislikkust ning asendamatust eestimaalase toidulaual. Tingimused: Plakati formaat peab olema A3. Kasutada võib erinevaid joonistustehnikaid.

Videokonkurss “Leib lauale”

5. oktoober 2015

Video konkurss „Leib lauale“ Võistlus algab 1. November 2015 ning lõppeb 31. Jaanuar 2016 Osalejad: 8.-12. klass ning kutsekoolide õpilased. Osaleda võib üksi või meeskonnana. Teema: „Leib lauale“ Eesmärk: Eesmärgiks on kasvatada rukkileiva ja pagaritoodete tarbimist, meenutada leiva olulisust, tervislikkust ning asendamatust eestimaalase toidulaual.

Aasta pagarite ja kondiitrite võistlused 28-29.10.2015

4. oktoober 2015

On alanud regitreerimine Tallinna Toidumessi raames toimuvatele Aasta pagar 2015 ja Aasta kondiiter 2015 võistlustele. Ootame rohkearvulist osavõttu. Võistluse teemadeks on seekord Rukkiaasta 2015 ja Muusika-aasta 2015. Lisainfot saab korraldustoimkonna esimehelt Eha Martmalt,  e-post: eha.martma@teeninduskool.

Eesti parim pagaritoode 2015

13. mai 2015

Eesti Parima Toiduaine konkursi teisel hindamispäeval kuulutati välja tänavused Eesti parimad liha-, köögivilja-, pagari- ja kondiitritooted. Eesti Parim Pagaritoode 2015 vääriliseks kuulutati Lõuna Pagarite Krõmpsuv leib kanepiseemnetega. Kondiitritoodete kategoorias seljatas konkurendid ning pälvis hõbemärgi Eesti Pagari Sügavkülmutatud šokolaaditort. Kokkade žürii arvamus langes igas kategoorias kokku üldkomisjoni hinnanguga.

Rukkiaasta 2015

5. jaanuar 2015

Eesti Rukki Seltsi patroon president Arnold Rüütel ja põllumajandusminister Ivari Padar kuulutasid täna Tallinna Raekoja platsil toimuval jõuluturul välja rukkiaasta. Seda tähistati 1,8 meetri pikkuse rukkileiva lahtilõikamisega. „Rukis on eestlaste toidulaual olnud aastasadu, kuid viimasel kümnendil on selle kasvatamine Eestis vähenenud.