Uudised

Joonistuskonkurss “Leib lauale!

5. oktoober 2015

Plakati joonistusvõistlus „Leib lauale“ Võistlus algab 1. November 2015 ning lõppeb 31. Jaanuar 2016 Osalejad: 1-4 klass Teema: „Leib lauale“ Eesmärk: Eesmärgiks on kasvatada rukkileiva ja pagaritoodete tarbimist, meenutada leiva olulisust, tervislikkust ning asendamatust eestimaalase toidulaual. Tingimused: Plakati formaat peab olema A3. Kasutada võib erinevaid joonistustehnikaid.

Videokonkurss “Leib lauale”

5. oktoober 2015

Video konkurss „Leib lauale“ Võistlus algab 1. November 2015 ning lõppeb 31. Jaanuar 2016 Osalejad: 8.-12. klass ning kutsekoolide õpilased. Osaleda võib üksi või meeskonnana. Teema: „Leib lauale“ Eesmärk: Eesmärgiks on kasvatada rukkileiva ja pagaritoodete tarbimist, meenutada leiva olulisust, tervislikkust ning asendamatust eestimaalase toidulaual.

Aasta pagarite ja kondiitrite võistlused 28-29.10.2015

4. oktoober 2015

On alanud regitreerimine Tallinna Toidumessi raames toimuvatele Aasta pagar 2015 ja Aasta kondiiter 2015 võistlustele. Ootame rohkearvulist osavõttu. Võistluse teemadeks on seekord Rukkiaasta 2015 ja Muusika-aasta 2015. Lisainfot saab korraldustoimkonna esimehelt Eha Martmalt,  e-post: eha.martma@teeninduskool.

Eesti parim pagaritoode 2015

13. mai 2015

Eesti Parima Toiduaine konkursi teisel hindamispäeval kuulutati välja tänavused Eesti parimad liha-, köögivilja-, pagari- ja kondiitritooted. Eesti Parim Pagaritoode 2015 vääriliseks kuulutati Lõuna Pagarite Krõmpsuv leib kanepiseemnetega. Kondiitritoodete kategoorias seljatas konkurendid ning pälvis hõbemärgi Eesti Pagari Sügavkülmutatud šokolaaditort. Kokkade žürii arvamus langes igas kategoorias kokku üldkomisjoni hinnanguga.

Rukkiaasta 2015

5. jaanuar 2015

Eesti Rukki Seltsi patroon president Arnold Rüütel ja põllumajandusminister Ivari Padar kuulutasid täna Tallinna Raekoja platsil toimuval jõuluturul välja rukkiaasta. Seda tähistati 1,8 meetri pikkuse rukkileiva lahtilõikamisega. „Rukis on eestlaste toidulaual olnud aastasadu, kuid viimasel kümnendil on selle kasvatamine Eestis vähenenud.

Leivaraamat

21. november 2014

Oleme andnud välja väikese brožüüri “Leiba Ei Asenda: Leivast Tordini”. Vihiku mõõtu raamatus räägime kõigest sellest, miks leib on hea! Brožüüri saab sirvida ka veebis.

VIDEO: Leivaliidu konverentsi ülekanne

21. november 2014

Eesti Leivaliidu poolt oktoobri lõpus koos partneritega maha peetud leivakonverents oli pikk ja sisukas päev täis sõnavõtte, arutelusid ning turuülevaateid.

Ostjad eelistavad lisanditega leivatooteid

22. oktoober 2014

Tänasel Eesti Leivaliidu 25. tegutsemisaastale pühendatud konverentsil “Leiba ei asenda” rääkis Rimi Eesti Food ASi ostudirektor Margus Amor, et tarbijad eelistavad aina enam lisanditega leivatooteid. Margus Amori sõnul võib leivatoodete müügitulemustes märgata, et kliendid otsivad lettidelt ühe rohkem tooteid, milles on kasutatud erinevaid lisandeid.

Leiburi tootearendusjuht: tootearendus peab kuulama tarbijat

22. oktoober 2014

Tänasel Eesti Leivaliidu 25. tegutsemisaastale pühendatud konverentsil “Leiba ei asenda” ütles Leibur ASi tootearendusjuht Tiina Rühka, et tootjad peavad peab jälgima tarbijaharjumusi ja oskama ka mõistlikult eksperimenteerida. Leiburi tootearendusjuhi Tiina Rühka sõnul tuleb tootearenduses jälgida maailmas levivaid trende ning neid ka Eestis rakendada.

Leib teeb targaks ja tugevaks

9. oktoober 2014

Esmaspäeval algas Eesti Leivaliidu teavituskampaania „Leiba ei asenda“, mis kutsub eestimaalasi üles sööma rukkileiba, mis sobib oma kiudaineterikkuse poolest on igapäevasele toidulauale. Eesti Leivaliidu juhi Uno Kaldmäe sõnul peavad eestimaalased leivast jätkuvalt lugu.

Leivapäeva parimaks laadaleivaks valiti Haldjaleib

25. september 2014

Eesti Vabaõhumuuseumis 14. septembril toimunud sügislaadal ja Eesti leiva päeval pälvis parima laadaleiva tiitli Haldjaleib OÜ liha-küüslauguleib. Eesti Leivaliidu eestvedamisel toimunud parima laadaleiva valimisel osales ligi viissada laadakülalist.

Kutseeksamid 2014

25. veebruar 2014

Eesti Leivaliit kui pagaritele ja kondiitritele kutset andev organ viib järjekordsed pagarite  ja kondiitrite  kutseeksamid läbi neljapäeval, 27. märtsil 2014 Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis (Müüri 4, Olustvere, Suure-Jaani vald) www.leivaliit.