8.–14. oktoobrini toimub Eestis Leivaliidu eestvedamisel viieteistkümnendat korda üleriigiline leivanädal, mille motoks on sellel aastal “Kõige tervislikum kiirtoit”. Vaata lähemalt “Leivanädala” lehelt.
Eesti Leivaliit autasustas 4. oktoobril AS Leiburi pikaajalist juhatajat Ants Promanni Leivaliidu hõbedase teenetemärgiga. Ants Promanni tegevus ja missioonitunne on olnud aluseks edukale leivatööstusele ja Eesti Leivaliidu arengule. AS Leibur on Eesti Leivaliidu üks asutajaliikmeid aastast 1989. Teenetemärk anti üle Leiburi 250 juubelipidustuste käigus Leivaliidu presidendi Uno Kaldmäe poolt.
16. septembril pakub leiba ja tsirkust Eesti leiva päev ja suur sügislaat! Külastajaid ootavad mahetoidu õu ja laat, valitakse parim mahetootja ja parim mahetoode, töötab päris tõeline rehepeksumasin, küpsetatakse rukkileiba ja tehakse võid. Külaväljakul toimub eestimaise käsitöö ja toidu laat, kiigeplatsil aga Eesti suurim leivalaat.
24 aprillil korraldab Toiduliit Radisson Blue Olümpia konverentsikeskuses VI aastakonverentsi teemal “Jätkusuutlik toiduainetetööstus” Registreeru siin
Täna Viljandis toimunud Eesti Leivaliidu üldkoosolekul tunnustasid liikmed liidu presidendi ja juhatuse tööd ja valisid ühehäälselt teiseks ametiajaks ametisoleva juhatuse jätkama alustatud tegevusi Leivaliidu pikaajalises arenguperspektiivis.
Tootekonkursi Eesti Parim Toiduaine 2012 esimesel hindamispäeval degusteeriti kala-, pagari-, kondiitritooteid, kastmeid ja magustoite. Parimaks pagaritooteks on täisterajahuga rukkileib Leibö ASilt Leibur, parimaks kondiitritooteks valiti ASi Marmiton suvine piparkook apelsinitükkidega.
12. jaanuaril 2012 sõlmisid Tallinna Tehnikaülikool ja Leibur AS ulatusliku koostööleppe. Koostöövaldkonnad on seotud leivatoodete täiustamisega kodumaiste maitselisanditega, toodete kiudainete parameetrite määramisega ning õppetööd puudutavate küsimustega, samuti pakub Leibur Tehnikaülikooli tudengitele praktikavõimalusi pagaritööstuses.
15. detsembril autasustas Eesti Leivaliit liidu asutajaliiget Neeme Raigi 75 juubeli puhul Eesti Leivaliidu hõbedase teenetemärgiga. Neeme Raig on olnud pikka aega Leivaliidu president (1989-1994, 2002-2010). Neeme Raig on AS Pere nõukogu liige, samuti kuulub ta Tartu Rotary klubisse.
Tallinna Toidumessi 2011 teisel päeval selgusid Eesti kondiitrite ja pagarite meistrivõistluste parimad tiitlile Aasta kondiiter ja Aasta pagar. Aasta kondiiter 2011 on Jana Kimmel, AS Pihlaka. Teise koha saavutas Häili Evert, Pere AS ja kolmanda koha Heidi Saat, Pagaripoisid OÜ. Parimaid kondiitreid valiti 16. korda.
Tallinna toidumessi raames võistlesid 3 novembril noored kondiitrid ja pagarid. Tiitliga Aasta noorpagar 2011 pärjati Tatjana Kargarets ja Merilin Konrad Tartu Kutsehariduskeskusest ja Aasta noorkondiiter 2011Tamara Moldon Narva Kutseõppekeskusest. Lisainfo Raivo Vilbaste 5288805 leivaliit@leivaliit.
4. oktoober – LEIVASEMINAR Leivaseminar toimub Eesti koolide, lasteaedade ja söögikohtade toitlustusjuhtidele, kus esinevad leivatootjad, teadlased ja eksperdid. Leivakonverents toimub Tallinna Teeninduskoolis aadressil Majaka 2. Leivaseminari programm, teemad ja esinejad: Kell 10-10.30 – kogunemine, registreerimine Kell 10.30 – Leivaseminari avamine Kell 10.40-11.30 Uno Kaldmäe, Eesti Leivaliidu president .
3. – 9. oktoobrini toimub Eestis Leivaliidu eestvedamisel XIV korda üleriigiline leivanädal, mille motoks on “Leiba ei asenda”. Leivanädalal on välja kujunenud kindlad traditsioonid ja rituaalid, millest paljud toimuvad sellel aastal juba neljateistkümnendat korda. 4.