Uudised

Leiba ja tsirkust Vabaõhumuusemis

13. september 2012

16. septembril pakub leiba ja tsirkust Eesti leiva päev ja suur sügislaat! Külastajaid ootavad mahetoidu õu ja laat, valitakse parim mahetootja ja parim mahetoode, töötab päris tõeline rehepeksumasin, küpsetatakse rukkileiba ja tehakse võid. Külaväljakul toimub eestimaise käsitöö ja toidu laat, kiigeplatsil aga Eesti suurim leivalaat.

Eesti Leivaliidu presidendina jätkab Uno Kaldmäe

5. aprill 2012

Täna Viljandis toimunud Eesti Leivaliidu üldkoosolekul tunnustasid liikmed liidu presidendi ja juhatuse tööd ja valisid ühehäälselt teiseks ametiajaks ametisoleva juhatuse jätkama alustatud tegevusi Leivaliidu pikaajalises arenguperspektiivis.

Valiti Eesti parim Pagaritoode ja Kondiitritoode 2012

22. märts 2012

Tootekonkursi Eesti Parim Toiduaine 2012 esimesel hindamispäeval degusteeriti kala-, pagari-, kondiitritooteid, kastmeid ja magustoite. Parimaks pagaritooteks on täisterajahuga rukkileib Leibö ASilt Leibur, parimaks kondiitritooteks valiti ASi Marmiton  suvine piparkook apelsinitükkidega.

TTÜ ja Leiburi koostöös valmivad uute kodumaiste maitselisanditega leivatooted

26. jaanuar 2012

12. jaanuaril 2012 sõlmisid Tallinna Tehnikaülikool ja Leibur AS ulatusliku koostööleppe. Koostöövaldkonnad on seotud leivatoodete täiustamisega kodumaiste maitselisanditega, toodete kiudainete parameetrite määramisega ning õppetööd puudutavate küsimustega, samuti pakub Leibur Tehnikaülikooli tudengitele praktikavõimalusi pagaritööstuses.

Eesti Leivaliidu hõbedane teenetemärk nr.1

27. detsember 2011

15. detsembril autasustas Eesti Leivaliit liidu asutajaliiget Neeme Raigi 75 juubeli puhul Eesti Leivaliidu hõbedase teenetemärgiga. Neeme Raig on olnud pikka aega Leivaliidu president (1989-1994, 2002-2010).  Neeme Raig on AS Pere nõukogu liige, samuti kuulub ta Tartu Rotary klubisse.

Aasta pagar ja kondiiter 2011

17. november 2011

Tallinna Toidumessi 2011 teisel päeval selgusid Eesti kondiitrite ja pagarite meistrivõistluste parimad tiitlile Aasta kondiiter  ja Aasta pagar. Aasta kondiiter 2011 on Jana Kimmel, AS Pihlaka. Teise koha saavutas Häili Evert, Pere AS ja kolmanda koha Heidi Saat, Pagaripoisid OÜ. Parimaid kondiitreid valiti 16. korda.

Aasta noorpagar ja noorkondiiter 2011

3. november 2011

Tallinna toidumessi raames võistlesid 3 novembril noored kondiitrid ja pagarid. Tiitliga Aasta noorpagar 2011 pärjati  Tatjana Kargarets ja Merilin Konrad Tartu Kutsehariduskeskusest ja Aasta noorkondiiter 2011Tamara Moldon Narva Kutseõppekeskusest. Lisainfo Raivo Vilbaste 5288805 leivaliit@leivaliit.

Leivaseminar

4. oktoober 2011

4. oktoober – LEIVASEMINAR Leivaseminar toimub Eesti koolide, lasteaedade ja söögikohtade toitlustusjuhtidele, kus esinevad leivatootjad, teadlased ja eksperdid. Leivakonverents toimub Tallinna Teeninduskoolis aadressil Majaka 2. Leivaseminari programm, teemad ja esinejad: Kell 10-10.30 – kogunemine, registreerimine Kell 10.30 – Leivaseminari avamine Kell 10.40-11.30 Uno Kaldmäe, Eesti Leivaliidu president .

Üleriigilise leivanädala “Leiba ei asenda” üritused

3. oktoober 2011

3. – 9. oktoobrini toimub Eestis Leivaliidu eestvedamisel XIV korda üleriigiline leivanädal, mille motoks on  “Leiba ei asenda”. Leivanädalal on välja kujunenud kindlad traditsioonid ja rituaalid, millest paljud toimuvad sellel aastal juba neljateistkümnendat korda. 4.

Eesti leiva päev

18. september 2011

Eesti leiva päev ja sügislaat 2011 toimub  18. septembril 2011 kell 10-17 Eesti Vabaõhumuusemis Rukkileib on läbi aegade olnud eestlaste peamine toit. Meie esivanemad tundsid suure töö ja vaevaga saadud leiva vastu loomulikku sügavat austust.

Eestlased võistlesid Läti ja Leedu kondiitritega

1. september 2011

8. septembril toimus Läti toidumessi “Riga Food 2010” raames Baltimaade kondiitrivõistlus, kus osales kokku seitse võistkonda Eestist, Lätis ja Leedust. Läti ja Leedu olid kumbki esindatud kolme võistkonnaga ning Eestit esindas OÜ Pagaripoisid.