Eesti leiva päev ja sügislaat 2011 toimub 18. septembril 2011 kell 10-17 Eesti Vabaõhumuusemis Rukkileib on läbi aegade olnud eestlaste peamine toit. Meie esivanemad tundsid suure töö ja vaevaga saadud leiva vastu loomulikku sügavat austust.
8. septembril toimus Läti toidumessi “Riga Food 2010” raames Baltimaade kondiitrivõistlus, kus osales kokku seitse võistkonda Eestist, Lätis ja Leedust. Läti ja Leedu olid kumbki esindatud kolme võistkonnaga ning Eestit esindas OÜ Pagaripoisid.
Toiduainetetööstuse Aastakonverentsil kuulutati välja Eesti Parim Toiduaine 2011. Eesti Leivaliidul on hea meel tõdeda, et juba kolmandat aastat järjest valiti Eesti parimaks toiduaineks pagaritoode. Seekord võitis selle tiitli Leiburi SAIB! Eesti Leivaliidu poolt õnnitlused meie pikaajalisele liikmele leivatoodete arendamise ja propageerimise eest.
Aprilli lõpus toimub traditsiooniline Toiduainetööstuse Aastakonverents’2011. Sellest on kujunenud üritus, kus kuulatakse ja saadakse olulist infot, mõeldakse tulevikule ja kohtutakse heade äri- ja koostööpartneritega.
Head kutseeksamil osalejad. Ootame Teil 23 märts 2011 Tartu Kutsehariduskeskuses, Kopli 1a A-korpuse klassis 173 (söökla kõrval). Registreerumine eksamile 10:30-10:55 Lisainfo Raivo Vilbaste Eesti Leivaliit leivaliit@leivaliit.
Eesti juhtiv leivatootja AS Leibur on esimene pagaritööstus Eestis, kes tutvustab tarbijale 100% täisteranisujahust valmistatud saiasid, mis oma tervislikkuse poolest on võrreldavad rukkileivaga. Uued innovaatilised nisutooted tuuakse turule ELA kaubamärgi all.
Leivatootjaid ning pagari- ja kondiitrifirmasid ühendava Eesti Leivaliidu tegevdirektorina asus tööle varem Balti Sepiku turundust ja müügitööd juhtinud Raivo Vilbaste. Eesti leivaliidu presidendi Uno Kaldmäe sõnul on leivaliidu eesmärk tõsta au sisse pagari elukutse ning pakkuda Eesti inimestele mitmekesist ja tervislikku toiduvalikut.
Eesti Leivaliidu tegevdirektorina töö lõpetanud Arnold Kimber tänas Leivaliidu liikmeid koostöö eest. “Tänan kõiki võimaluse eest teha mulle nii südamelähedast tööd,” ütles Kimber. Arnold Kimber lõpetas töö 27. jaanuaril 2011.
Noorte infomessi Teeviit 2010 ja kutsemeistrivõistluse “Noor Meister 2010” raames toimus 2.-3. detsembril Eesti Näituste messikeskuses noorte pagarite ja kondiitrite mõõduvõtmine. Võitjavõistkonnad saavad ürituse sponsorite toel sõita järgmise aasta maikuus koos juhendajatega Kopenhagenis toimuvale Scandinavian Bakery Fair´ile. Võistlust toetasid Eesti Leivaliit, AS Eesti Pagar ja AS Tartu Mill.
19. novembril 2010 pidas Eesti Pagarite Selts oma traditsioonilist jõulueelset koosviibimist, mida seekord nimetati “… ja tunneli lõpust paistab valgus!” Ühiselt külastati Kiek in de Köki bastionikäike ning maitsti jõuluroogasid. Üritusel osalesid seltsi liikmed ja sõbrad, keda sel korral oli kokku 36 inimest. Vaata pilte siit.
14. ja 15. oktoobril 2010 kogunesid Leivaliidu juhid, liikmesettevõtete tehnoloogid, turundus- ja kvaliteedijuhid Pühajärve puhkekeskusesse, et osaleda liidu poolt korraldatud sügiskoolitusel. Samal ajal peeti Pühajärvel Leivaliidu üldkoosolek.
Leivaliit andis XIII leivanädalaks välja uue leivateemalise töövihiku, mis jagab koolidele ja lasteasutustele ideid ja näpunäiteid leivanädala läbiviimiseks. Töövihiku eesmärgiks on teha õppeasutustele leivanädala ürituste, tegevuste ja õppekäikude kavandamine ja korraldamine lihtsamaks. Töövihikus antakse põgus ülevaade leivaviljast ja rukkileivast ning leivakultuuri ajaloost.