Uudised

Eesti Leivaliidu hõbedane teenetemärk nr.1

27. detsember 2011

15. detsembril autasustas Eesti Leivaliit liidu asutajaliiget Neeme Raigi 75 juubeli puhul Eesti Leivaliidu hõbedase teenetemärgiga. Neeme Raig on olnud pikka aega Leivaliidu president (1989-1994, 2002-2010).  Neeme Raig on AS Pere nõukogu liige, samuti kuulub ta Tartu Rotary klubisse.

Aasta pagar ja kondiiter 2011

17. november 2011

Tallinna Toidumessi 2011 teisel päeval selgusid Eesti kondiitrite ja pagarite meistrivõistluste parimad tiitlile Aasta kondiiter  ja Aasta pagar. Aasta kondiiter 2011 on Jana Kimmel, AS Pihlaka. Teise koha saavutas Häili Evert, Pere AS ja kolmanda koha Heidi Saat, Pagaripoisid OÜ. Parimaid kondiitreid valiti 16. korda.

Aasta noorpagar ja noorkondiiter 2011

3. november 2011

Tallinna toidumessi raames võistlesid 3 novembril noored kondiitrid ja pagarid. Tiitliga Aasta noorpagar 2011 pärjati  Tatjana Kargarets ja Merilin Konrad Tartu Kutsehariduskeskusest ja Aasta noorkondiiter 2011Tamara Moldon Narva Kutseõppekeskusest. Lisainfo Raivo Vilbaste 5288805 leivaliit@leivaliit.

Leivaseminar

4. oktoober 2011

4. oktoober – LEIVASEMINAR Leivaseminar toimub Eesti koolide, lasteaedade ja söögikohtade toitlustusjuhtidele, kus esinevad leivatootjad, teadlased ja eksperdid. Leivakonverents toimub Tallinna Teeninduskoolis aadressil Majaka 2. Leivaseminari programm, teemad ja esinejad: Kell 10-10.30 – kogunemine, registreerimine Kell 10.30 – Leivaseminari avamine Kell 10.40-11.30 Uno Kaldmäe, Eesti Leivaliidu president .

Üleriigilise leivanädala “Leiba ei asenda” üritused

3. oktoober 2011

3. – 9. oktoobrini toimub Eestis Leivaliidu eestvedamisel XIV korda üleriigiline leivanädal, mille motoks on  “Leiba ei asenda”. Leivanädalal on välja kujunenud kindlad traditsioonid ja rituaalid, millest paljud toimuvad sellel aastal juba neljateistkümnendat korda. 4.

Eesti leiva päev

18. september 2011

Eesti leiva päev ja sügislaat 2011 toimub  18. septembril 2011 kell 10-17 Eesti Vabaõhumuusemis Rukkileib on läbi aegade olnud eestlaste peamine toit. Meie esivanemad tundsid suure töö ja vaevaga saadud leiva vastu loomulikku sügavat austust.

Eestlased võistlesid Läti ja Leedu kondiitritega

1. september 2011

8. septembril toimus Läti toidumessi “Riga Food 2010” raames Baltimaade kondiitrivõistlus, kus osales kokku seitse võistkonda Eestist, Lätis ja Leedust. Läti ja Leedu olid kumbki esindatud kolme võistkonnaga ning Eestit esindas OÜ Pagaripoisid.

Eesti Parim Toiduaine 2011 Leiburi SAIB

1. september 2011

Toiduainetetööstuse Aastakonverentsil  kuulutati välja Eesti Parim Toiduaine 2011. Eesti Leivaliidul on hea meel tõdeda, et juba kolmandat aastat järjest valiti Eesti parimaks toiduaineks pagaritoode. Seekord võitis selle tiitli Leiburi SAIB! Eesti Leivaliidu poolt õnnitlused meie pikaajalisele liikmele leivatoodete arendamise ja propageerimise eest.

Toiduainetööstuse aastakonverents

27. aprill 2011

Aprilli lõpus toimub traditsiooniline Toiduainetööstuse Aastakonverents’2011. Sellest on kujunenud üritus, kus kuulatakse ja saadakse olulist infot, mõeldakse tulevikule ja kohtutakse heade äri- ja koostööpartneritega.

Kutseeksam 23 märts 2011

23. märts 2011

Head kutseeksamil osalejad. Ootame Teil 23 märts 2011 Tartu Kutsehariduskeskuses, Kopli 1a A-korpuse klassis 173 (söökla kõrval). Registreerumine eksamile 10:30-10:55 Lisainfo Raivo Vilbaste Eesti Leivaliit leivaliit@leivaliit.

Leibur tõi esimesena Eestis turule 100% täisteranisujahust saiad

1. märts 2011

Eesti juhtiv leivatootja AS Leibur on esimene pagaritööstus Eestis, kes tutvustab tarbijale 100% täisteranisujahust valmistatud saiasid, mis oma tervislikkuse poolest on võrreldavad rukkileivaga. Uued innovaatilised nisutooted tuuakse turule ELA kaubamärgi all.

Leivaliidu uus tegevjuht Raivo Vilbaste

1. märts 2011

Leivatootjaid ning pagari- ja kondiitrifirmasid ühendava Eesti Leivaliidu tegevdirektorina asus tööle varem Balti Sepiku turundust ja müügitööd juhtinud Raivo Vilbaste. Eesti leivaliidu presidendi Uno Kaldmäe sõnul on leivaliidu eesmärk tõsta au sisse pagari elukutse ning pakkuda Eesti inimestele mitmekesist ja tervislikku toiduvalikut.