Uudised

Leivaseminar

4. oktoober 2011

4. oktoober – LEIVASEMINAR Leivaseminar toimub Eesti koolide, lasteaedade ja söögikohtade toitlustusjuhtidele, kus esinevad leivatootjad, teadlased ja eksperdid. Leivakonverents toimub Tallinna Teeninduskoolis aadressil Majaka 2. Leivaseminari programm, teemad ja esinejad: Kell 10-10.30 – kogunemine, registreerimine Kell 10.30 – Leivaseminari avamine Kell 10.40-11.30 Uno Kaldmäe, Eesti Leivaliidu president .

Üleriigilise leivanädala “Leiba ei asenda” üritused

3. oktoober 2011

3. – 9. oktoobrini toimub Eestis Leivaliidu eestvedamisel XIV korda üleriigiline leivanädal, mille motoks on  “Leiba ei asenda”. Leivanädalal on välja kujunenud kindlad traditsioonid ja rituaalid, millest paljud toimuvad sellel aastal juba neljateistkümnendat korda. 4.

Eesti leiva päev

18. september 2011

Eesti leiva päev ja sügislaat 2011 toimub  18. septembril 2011 kell 10-17 Eesti Vabaõhumuusemis Rukkileib on läbi aegade olnud eestlaste peamine toit. Meie esivanemad tundsid suure töö ja vaevaga saadud leiva vastu loomulikku sügavat austust.

Eestlased võistlesid Läti ja Leedu kondiitritega

1. september 2011

8. septembril toimus Läti toidumessi “Riga Food 2010” raames Baltimaade kondiitrivõistlus, kus osales kokku seitse võistkonda Eestist, Lätis ja Leedust. Läti ja Leedu olid kumbki esindatud kolme võistkonnaga ning Eestit esindas OÜ Pagaripoisid.

Eesti Parim Toiduaine 2011 Leiburi SAIB

1. september 2011

Toiduainetetööstuse Aastakonverentsil  kuulutati välja Eesti Parim Toiduaine 2011. Eesti Leivaliidul on hea meel tõdeda, et juba kolmandat aastat järjest valiti Eesti parimaks toiduaineks pagaritoode. Seekord võitis selle tiitli Leiburi SAIB! Eesti Leivaliidu poolt õnnitlused meie pikaajalisele liikmele leivatoodete arendamise ja propageerimise eest.

Toiduainetööstuse aastakonverents

27. aprill 2011

Aprilli lõpus toimub traditsiooniline Toiduainetööstuse Aastakonverents’2011. Sellest on kujunenud üritus, kus kuulatakse ja saadakse olulist infot, mõeldakse tulevikule ja kohtutakse heade äri- ja koostööpartneritega.

Kutseeksam 23 märts 2011

23. märts 2011

Head kutseeksamil osalejad. Ootame Teil 23 märts 2011 Tartu Kutsehariduskeskuses, Kopli 1a A-korpuse klassis 173 (söökla kõrval). Registreerumine eksamile 10:30-10:55 Lisainfo Raivo Vilbaste Eesti Leivaliit leivaliit@leivaliit.

Leibur tõi esimesena Eestis turule 100% täisteranisujahust saiad

1. märts 2011

Eesti juhtiv leivatootja AS Leibur on esimene pagaritööstus Eestis, kes tutvustab tarbijale 100% täisteranisujahust valmistatud saiasid, mis oma tervislikkuse poolest on võrreldavad rukkileivaga. Uued innovaatilised nisutooted tuuakse turule ELA kaubamärgi all.

Leivaliidu uus tegevjuht Raivo Vilbaste

1. märts 2011

Leivatootjaid ning pagari- ja kondiitrifirmasid ühendava Eesti Leivaliidu tegevdirektorina asus tööle varem Balti Sepiku turundust ja müügitööd juhtinud Raivo Vilbaste. Eesti leivaliidu presidendi Uno Kaldmäe sõnul on leivaliidu eesmärk tõsta au sisse pagari elukutse ning pakkuda Eesti inimestele mitmekesist ja tervislikku toiduvalikut.

Leivaliidu tegevjuht lahkus ametist

27. jaanuar 2011

Eesti Leivaliidu tegevdirektorina töö lõpetanud Arnold Kimber tänas Leivaliidu liikmeid koostöö eest. “Tänan kõiki võimaluse eest teha mulle nii südamelähedast tööd,” ütles Kimber. Arnold Kimber lõpetas töö 27. jaanuaril 2011.

Teeviidal võistlesid noored meistrid

1. detsember 2010

Noorte infomessi Teeviit 2010 ja kutsemeistrivõistluse “Noor Meister 2010” raames toimus 2.-3. detsembril Eesti Näituste messikeskuses noorte pagarite ja kondiitrite mõõduvõtmine. Võitjavõistkonnad saavad ürituse sponsorite toel sõita järgmise aasta maikuus koos juhendajatega Kopenhagenis toimuvale Scandinavian Bakery Fair´ile. Võistlust toetasid Eesti Leivaliit, AS Eesti Pagar ja AS Tartu Mill.

Eesti Pagarite Seltsi jõulueelne üritus

19. november 2010

19. novembril 2010 pidas Eesti Pagarite Selts oma traditsioonilist jõulueelset koosviibimist, mida seekord nimetati “… ja tunneli lõpust paistab valgus!” Ühiselt külastati Kiek in de Köki bastionikäike ning maitsti jõuluroogasid. Üritusel osalesid seltsi liikmed ja sõbrad, keda sel korral oli kokku 36 inimest. Vaata pilte siit.