Piduliku leivanädala sisse peab kindlasti kuuluma üks suursugune ja uhke tort. Siiski pole seekord jutt magusast sefiiritordist, vaid iga kalaarmastaja unistuste võileivatordist – retseptist, mille on spetsiaalselt leivanädala tarbeks kokku pannud Reval Cafe peakokk Martti Koppel.
Loe retsepti
Neljale Kuulsa tagurpidikoogi lihtne versioon musta leivaga. Küpsetis valmib ruttu ning sobib seetõttu sügisesel õunaajal ootamatutele külalistele pakkumiseks. Proovi kooki valmistada ka küpsete ploomidega – saad uue ja huvitava maitseelamuse osaliseks.
Loe retsepti
Kuuele Mesine leivasuflee mandlitega on õhuline magustoit, mida sobib pakkuda nii kodusel kui ka pidulikul õhtusöögil. Mandlite asemel võid kasutada kuivatatud rosinaid või kuivatatud aprikoose.
Loe retsepti
32 tükki Paljude lemmiku kihilise šokolaadikoogi võib edukalt valmistada ka mustast leivast. Mahlaka koogi saamiseks tuleks lisaks moosile määrida kihtide vahele ka veidi kreemi, selleks sobib hästi vanillsuhkruga maitsestatud hapukoor.
Loe retsepti
Kui maiusevarud on otsakorral ja magusaisu suur, on aeg valmistada leivast ja suhkrust paras ports komme – tuleb tervislikum ja odavam.
Loe retsepti
20–25 tükki Leivaga beseeküpsised on meeldivalt hapukad sobivad hästi tee või kohvi kõrvale. Parima tulemuse saad, kui kasutad küpsistes hästi tahket riivleiba. Selleks lase riivitud leival toatemperatuuril päev otsa kuivas kohas seista või kuivata seda ahjus madalal kuumusel. Enne küpsetama asumist lase leivapurul täiesti jahtuda.
Loe retsepti
Neljale Seda Itaalia magusrooga saab imehästi valmistada tumedast puuviljaleivast. Mõnusad puuviljaning pähklitükid muudavad toidu maitsvamaks.
Loe retsepti
Neljale Leivapudi maitseb hästi lastele, kes saavad selle valmistamises ise kaasa lüüa. Vana hea magusroa saab huvitavamaks muuta suvisel ajal, kui aiast ja metsast on võtta palju värskeid marju. Leivaga sobivad eriti hästi vaarikad ja maasikad, kuid proovida tasuks ka mustikatega.
Loe retsepti
12 tükki Pidulik kohupiimatort on kerge ja tervislik ning sobib ka figuurisõbra lauale.
Loe retsepti
Neljale Suhkruga pruunistatud riivleib lisab ahjuõuntele meeldiva karamellise maitsenüansi. Soovi korral võid praadimisel lisada ka pisut kaneeli. 4 õuna 2 dl riivitud rukkileiba 1 sl võid 0,5 dl suhkrut 0,5 dl fariinsuhkrut serveerimiseks vanillijäätist Poolita õunad ning eemalda südamik. Aseta õunad võiga määritud ahjuvormi.
Loe retsepti
Neljale Tume rukkileib maitseb hästi koos hapuka moosiga. Ahjuvorm leiva ja kirsimoosiga on meeldiv magustoit, mida on hea süüa nii jäätise, vahukoore kui ka külma piimaga. Soovi korral võid kirsimoosi asemel lisada hapukat õunamoosi ja rosinaid.
Loe retsepti
Neljale See hõrk ja õhuline magustoit meenutab mannavahtu. Toidu valmistamiseks võid peale õunamahla kasutada ka muud hapukat mahla või rabarbereid.
Loe retsepti