Retseptid

Singi-avokaado – võileivatort

Neljale Lihtsale võileivatordile annab hõrgu maitse avokaadokreem. Osta avokaado varakult valmis ja lase sellel toatemperatuuril küpseda, nii saad mõnusalt pehme konsistentsiga kreemi.

Loe retsepti

Leivapitsa

Neljale Leivapitsa valmib kiiresti, sest ei ole vaja vaeva näha taina tegemisega. Mozzarella’ga küpsetis on mõnusalt mahlane, kuid võid kõiki pitsakattekomponente oma maitse järgi valida.

Loe retsepti

Rukkileivas paneeritud räim

Neljale Eesti rahvuskala räim ja rukkileib sobivad imehästi kokku. Riivitud tahket leiba saad kasutada räime paneerimiseks – see küpseb maitsvaks ja krõbedaks koorikuks ning sobib kala maitsega. Paku juurde värskeid tomateid, kurke, rediseid ning kurgi-hapukoorekastet.

Loe retsepti

Leivaomlet

Neljale Leivaomlett on tõhus kehakinnitus kiirel ajal, kui külmkapist eriti midagi võtta pole ja leibki on juba kõvavõitu. Siis tasub kõik olemasolev ühte patta panna ja kokku saab meeldivalt maitsva kõhutäie. Omletile võid soovi järgi lisada küüslauku, tillit ja ürte.

Loe retsepti

Peki-sibula-leivapirukas

Neljale Hea võimalus kasutada ära veidi tahkeks muutunud põrandaleib on valmistada sellest soe ja maitsev pirukas. Soolapeki asemel võid lisada räime või muud soolakala, sest leib on küllaltki tugeva maitsega.

Loe retsepti

Rukkiburger

Neljale See on toitev roog, mis on tunduvalt tervislikum kui saiast valmistatud burger. Veel tervislikuma eine saad, kui kasutad täisterarukkipalasid, kus on enam kiudaineid. Burgeri kõrvale võid pakkuda toorest sibulat, marineeritud jalapenot või muid vürtsikaid lisandeid.

Loe retsepti

Soe muna-kiluleib

Neljale Seemneleivast valmistatud maitsev hommikueine paneb alguse tõhusale päevale. Koos kiluga küpsenud leib omandab meeldiva vürtsikuse. Leivast väljalõigatud ümmargused kettad hoia alles, neid saad hiljem röstida ja niisama süüa.

Loe retsepti

Suur võileib

Neljale Suur võileib on üsna toekas kõhutäide, kuna leivakihtide vahel on kasutatud singi-munasalatit. Salat lisab leivale mahlakust, seetõttu tasuks rooga enne serveerimist vähemalt 2–3 tundi külmas hoida.

Loe retsepti

Soolane leivasupp

Neljale See toit oli populaarne taluperedes, kus küpsetati terve nädalajagu leiba korraga. Enne uut leivategu kasutati kõva leib ära supi valmistamiseks. Käesoleva raamatu jaoks on vana retsept muudetud veidi tänapäevasemaks.

Loe retsepti

Leivamuffinid

Neljale Mõnusalt soolased muffinid maitsevad hästi suurtele ja väikestele. Küpsetised valmivad kiiresti ning sobivad nii hommikusöögiks kui ka muuks kergeks eineks. Täidisesse võid maitse järgi lisada hakitud paprikat ja kirsstomateid.

Loe retsepti

Heeringa-leivasalat

Neljale Kerge salat, milles marineeritud kurk, soolane heeringas ja kergelt hapukas õun üksteist meeldivalt täiendavad. Maitseid tasakaalustavad muna ja majoneesikastme mahedus. Röstitud leivakuubikud muudavad salati toitvamaks, seetõttu sobib roog väga hästi kergeks eineks.

Loe retsepti