Retseptid

Peenleiva-bruscheta

Neljale See on klassikaline itaaliapärane eelroog kodumaises kuues. Röstitud peenleib on kergem ja õrnema tekstuuriga kui rukkileib ning sobib seetõttu eriti hästi bruschetta valmistamiseks. Kellele peenleib ei maitse, võib kasutada tavalist kroovleiba.

Loe retsepti

Pidulik leivaterriin

Kuuele Must leib maitseb hästi koos külmsuitsutatud punase kalaga. See pidulik ja maitsev roog on ehteks igale peolauale. Paku juurde värsket salatit või palsamiäädikaga maitsestatud tomateid.

Loe retsepti

Leivarullid

Neljale Tavaliste tikuvõileibade asemel võid oma külalisi üllatada rullikeeratud leivasuupistetega, mis on kui väikesed keerud. Kaunistamiseks sobivad peale kala ja krevettide ka lihatooted ja juust, kuidas sulle just parasjagu meeldib. 4 viilu vormileiba 100 g toorjuustu 150 g krevette soolvees 100 g õrnsoolalõhet või -forelli kaunistuseks maitserohelist Eemalda leivalt õhuke koorik.

Loe retsepti

Krõbedad leivalaastud dipikastmega

Neljale Krõbedad leivalaastud on kartulikrõpsudest tervislikumad ning meeldivad nii lastele kui ka täiskasvanutele. Leivalaastud on sobiv suupiste õlle kõrvale, sest lihaleivas sisalduv suitsupeekon annab ahjus küpsedes krõpsudele veelgi parema maitse.

Loe retsepti

Kala-leivapallid

16 tükki Leivapallidele annab meeldiva maitse soola- ja suitsuheeringas. Lihtsasti valmistatavad leivapallid sobivad peolauale eelroaks või veiniklaasi kõrvale suupisteks. 300 g tahket leiba 1 soolaheeringafilee 1 suitsuheeringafilee 2 väikest marineeritud kurki 3 keedetud muna 50 g toasooja võid 80 g riivleiba Murenda koorikuta leib köögikombaini.

Loe retsepti